Mit barn hader hårvask

Hjælp - mit barn hader hårvask...

Hvorfor skal det altid ende med skrig og skrål når shampooen kommer frem? 

  • Måske er det shampooen. "Vand og sæbe gør ondt at få i øjnene"
  • Måske er det usikkerheden. "Hvornår kommer vandet og løber det ned over mit hoved?"
  • Måske er det de lukkede øjne. "Hvad sker der? Far jeg vælter"
  • Måske gør det ondt. "Mor du trykker for hårdt på mit hoved"

Kan hårvask blive sjovt og nemt - selvom mit barn hader hårvask?

Vi kender allesammen vaskekluden. Vi brugte den selv da vi var børn. Vaskekluden er ikke vandtæt og den er heller ikke gennemsigtig. Men den kan bruges, hvis hårvask bare skal overstås og tårer ikke er noget problem.

Så er der svømmebriller? De er næsten vandtætte og barnet kan se - men du skal være ok med, at dit barns hår ikke bliver vasket helt rent, når svømmebrillens elastik går rundt om hovedet. 

Skumkasketter? Kan man bruge det til hårvask? Ja da, i hvert fald, hvis det er fint nok med en halv hårvask, for skumkasketter går rundt om hovedet. 

Skyllekander? Det er en slags kande med en skærm, som man holder ind på barnets pande. De er ikke helt tætte og de kræver, at man bruger den ene hånd til, at holde kanden, men det er bedre end ingenting.

Og så er der DolphinEyes®. Her kan barnet se uden at få vand og sæbe i øjnene - og da den sidder fast af sig selv i barnets pande, er det nemt at vaske hele håret - helt rent.  

Vil det ikke være rart, hvis du ikke længere skal sige "mit barn hader hårvask"? Prøv dig frem med de forskellige muligheder og find løsningen der gør hårvask sjovt for dit barn og nemt for dig.

Udgivet i FAQ.