Find svar på hårvask, lusebehandling m.m.

DolphinEyes® er designet til at beskytte børns øjne, når børnene får vasket hår, skal lusebehandles, klippes, i svømmehallen eller lege vandkamp i haven. Skriv til os, hvis du har ideer til, hvordan DolphinEyes kan gøre hverdagen nemmere eller sjovere! 


Igang med DolphinEyes®

Hvilken størrelse skal jeg vælge? 

Som udgangspunkt skal du vælge str. S, hvis dit barn er 3-6 år og str. M, hvis dit barn er +6 år. 

Tegn på forkert størrelse: Hvis masken er for lille, kan der komme vand ind langs siderne. Hvis masken er for stor, kan klæberen sætte sig i håret, så masken bliver utæt.

Hvordan bruger jeg DolphinEyes®?  Sæt altid DolphinEyes® på før badet, så barnets pande er helt tør. Hold håret væk, så der ikke kommer hår i hudklæberen. Sæt masken på og tryk den fast - så er i klar!  Se videoen med Emile der vasker hår, sammen med dit barn og følg altid brugsanvisningen.

Hvor køber jeg DolphinEyes?

Det kan du gøre her på www.dolphinEyes.dk, på Matas.dk, andre webshops og i udvalgte forretninger.

Hvordan sidder DolphinEyes® fast?

DolphinEyes® sidder fast med en klinisktestet hudvenlig klæber, som danner en komfortabel og vandtæt barriere med panden. 

Hvor lang tid kan masken sidde på?

Hvis barnets ansigt var tørt og frit for créme da I satte masken på, holder DolphinEyes® fint til 10-20 min. hårvask. Uden for bruseren kan DolphinEyes® sidde længe.

Gør det ondt, at tage masken af?

Nej, den hudvenlige klæber er udviklet til ikke at påføre smerte ved aftagning.

Kan DolphinEyes® bruges flere gange?

Af hygiejnemæssige årsager og for at masken sidder sikkert, er DolphinEyes® udviklet til at være et engangsprodukt.


Hjælp til lusebehandling

Kan man bruge DolphinEyes® ved lusebehandling?

Ja, det er en god ide, at beskytte barnets øjne ved lusebehandling. Husk at barnets pande skal være helt tør, når i sætter DolphinEyes® på - og følg vejledningen på lusebehandlingen som i har købt. 

Må man beholde masken på under lusebehandlingen?

Ja - Lad endelig DolphinEyes® sidde på under lusebehandlingen. Men vigtigst er det, at den er på, når I skyller lusebehandlingen ud af håret. 

Se mere om lusebehandling på Sundhedsguiden.dk


Lær dit barn at vaske sit eget hår

Hårvask med åbne øjne

Med DolphinEyes® kan dit barn holde sine øjne åbne under hårvasken. Det får dit barn til at føle sig sikker, og gør det nemmere, når barnet selv skal lære at vaske hår. 

DolphinEyes bademaske til lusebehandling

 

Svømmehal og frisør

Brug af DolphinEyes® i svømmehallen

Det kan være voldsomt for et barn, at komme under bruseren i svømmehallen. VIGTIGT - husk at barnets pande skal være helt tør, før i sætter DolphinEyes® på, ellers løsner den sig! 

Fremgangsmåde i svømmehallen:

1. Sørg for at barnets pande og dine hænder er helt tørre.

2. Hold håret væk fra panden, så der ikke kommer hår i hudklæberen.

3. Sæt DolphinEyes® på og tryk den godt fast.

4. Nu er I klar til at gå under bruseren.


Brug af DolphinEyes® hos frisøren

Børn kan ikke lide at få hår i øjnene. Giv dit barn DolphinEyes® på, så kommer der ingen hår i øjnene, og frisøren kan klippe sikkert. 


DolphinEyes® Materialer

Hvad er DolphinEyes® lavet af?

DolphinEyes® er lavet af miljøvenlige materialer. Masken er lavet af Poly Propylen (PP), der bl.a. anvendes til hospitals- og husholdningsartikler. DolphinEyes® er hudvenlig, PVC-fri og phthalat-fri.

Kan klæberen give allergi?

Klæberen er både hudvenlig og allergitestet.

Er farven giftig?

Nej, farven anvendes i fødevareindustrien og er ydermere forsejlet mellem to Poly Propylen lag. Masken er PVC-fri og phthalat-fri.

Er DolphinEyes® miljøvenlig?

Ja. Vi har højt fokus på miljø, så DolphinEyes® er lavet af miljøvenlige materialer. 


Problemer?

Der løber vand ind i siderne?

Masken kan være placeret for højt i panden. Hvis den sidder lige over øjenbrynene, kan masken være blevet for lille, så prøv en større maske. 

Masken løsner sig?

- Hvis der er kommet hår med ind under hudklæberen, kan masken ikke sætte sig fast i huden. Tjek at alt hår er væk, når I sætter masken på.

- Hvis huden er fugtig eller våd, kan hudklæberen ikke sætte sig fast i huden. Tjek at huden er helt tør, før I sætter masken på. 

- Hvis I sætter fingrene i hudklæberen, klæber den dårligere. Tjek at påsætters fingre er helt tørre.

- Hvis der er snavs på hudklæberen, klæber den dårligere. Tjek at masken er ren og ikke er faldet på gulvet.

- Hvis barnet rynker næse eller pande, løftes hudklæberen over næsen. Løber der vand ind over næsen så tjek, at barnet ikke rynker og tryk masken godt fast.

Min 2-årige hiver masken af?

Hvis barnet er 2 år og hiver masken af, er det sandsynligvis fordi han/hun er i ”vil selv” alderen. Det kan være svært at sætte en solhat eller maske på en 2-årig, så som udgangspunkt anbefaler vi, at vente med at bruge DolphinEyes® til barnet er fyldt 3 år.